Fysik

Fysiske Karakteristika

 

Racen American Indian Dog er en mellemstor og let bygget race. Vægten svinger fra 25-35 kg og skulderhøjden svinger fra 63 cm til 69 cm.

ANSIGT

 

Øjnene er mellemstore, mandelformede og øjenfarver er bleg gul, lyseblå, brun eller grå. Øjnene har en intelligens, der ser ind i dig, ikke forbi dig. Ørerne er trekantet og godt behårede og moderat lang. Ørerne er meget mobile. Næsen er mellemstor og sort. Næsepartiet er kileformet og moderat lang i forhold til de opretstående ører. Læberne er tynde og sort. Tænderne er placeret som et saksebid.

KROP

 

Halsen er middellang og stærk, med en god krave, der dog ikke må tage opmærksomheden fra det rene og trim udseende. Ryggen er lige og lidt længere end den er høj. Lænden er stærk med en god afstand mellem sidste ribben og hoften. Brystet er dybt, men ikke bredt. Bugen er godt optrukken. Forbenene er let udad roteret og slanke. Bagbenene er lange, meget kantet og muskuløse. Haser er veldefineret og parallel. De bageste vildtkløer er ikke til stede. Fødderne er som kattepoter afrundet med tykke trædepuder. Tæerne sidder tæt og er godt hvælvede. Halen er middellang, når til haseleddet, og skal bæres med en let bue. Halens position kan ændres, når hunden viser for eksempelvis dominans, men aldrig oprullet hen over ryggen.

PELS

 

Pelsen er kort, middellang eller lang og skinnende. Den har en kort, tyk, plys underuld med lange dækhår, der står ud fra kroppen. Hår er længere på brystet, krave, skuldre, ryg ben og hale. Farve og aftegninger ses i sort, blå, hvid, gyldne røde, grå, rød, chokolade, fløde, og sølv. Alle farver har mørkere dækhår. Alle farverne kan forekommet samtidigt. Pletter forekommer sjældent og linjerene mellem de enkelt farver er sjældent tydelige. Halen er oftest mørk på spidsen. Hvide aftegninger på bryste, fødder, krave og halespids kan forekomme. Pelsen er selvrensende.