Familiehund

En indian dog er en aktiv hund

som hurtigt vil få en stor plads i sin familie

 

Indian dogs som familiehund

 

En indian dog er en energisk og aktiv hund, der kræver masser af motion og mental stimuli. En indian dog er en hunderace, som er drevet af instinkt, og de kan være vanskelige at træne.

 

Der findes dog indian dogs, der klarer sig rigtig godt i hundesports som agility og dogscootering. En indian dog kaldes også for en song dog, det skyldes at den sjældent gør, men til gengæld udtrykker sig gennem hylen. Derfor bør en indian dog ikke bo i lejlighed. En indian dog kan godt lære at være alene hjemme, men ligger gerne i møblerne.

 

En indian dog er en klog hund med meget stærkt instinkt og territorialt bevidsthed. Den skaber et stærkt bånd af loyalitet til sin familie, som den vil opleve som sin flok, og derfor kan den være meget vanskeligt at omplacere. Det er derfor vigtigt ikke at anskaffe sig en indian dog, hvis du ikke kan beholde den hele dens liv. En indian dog kan forventes at leve mindst 10 år.

 

En indian dog er altid opmærksomme og på vagt og kan være afvisende overfor fremmede. En indian dog har brug for en rolig, fast, selvsikker og konsekvent flokleder, der viser hunden den rette myndighed for at hunden undgå adfærdsproblemer. Det er vigtigt, at en indian dog bliver tidligt socialiseret.

Indian dogs er som familiehund bedst egnet til:

 

• Familier med hundeerfaring

• Aktive singler eller par

• Familier med større børn, hvor hele familien vil deltage i pasningen af hunden

• Familier med hus og have samt med mulighed for adgang til grønne omgivelser dagligt

 

Se hjemmesiden http://americanindiandogfoundation.nl

 

En allergikervenlig hunderace

Indian dog er en allergikervenlig race ligesom flere terrier, pudler og schnauzer. Dette skyldes, at det der giver dyreallergi ikke nødvendigvis findes i dyrets pels, men derimod kan være et protein, som findes i hundens spyt og urin. Proteinet klæber sig til tørre flager på hundens hud (som skæl). Ved at vælge en indian dog vil en allergiker opleve færre symptomer på allergi, men det vil aldrig helt kunne undgås at hunden frigiver det allergifremkaldende protein. Indian dogs er en hunderace, der fælder.