Europa

I dag er der Indian dogs i flere europæiske lande

  •  

Indian dogs i Europa

 

Den første Indian dog i Europa var hanhunden Hawkeye som blev importeret fra USA til Holland af Wendy Schrievers.

 

Den første indian dog, der kom fra USA til Holland var Hawkeye. Hawkeye er født 11.11.1993 ved Song Dog Kennels. Hawkeye og Ohtika (tæve fra Song Dog Kennels 27.08.1994) fik Europas først kuld indian dogs hvalpe 30.03.1996. Hawkeye er stamfar til flere af de nulevende indian dogs i Europa.

 

I dag er der indian dogs i flere europæiske lande bl.a. Holland, Tyskland, Belgien, Danmark, Spanien, Portugal og Finland. Det samlede antal anslås at være ca. 200 hunde, heraf de mere end 150 i Holland.

 

For at sikre en bæredygtig fremtid for kommende generationer af indian dogs i Europa er der et tæt avlsarbejde mellem Old Hawk Kennels og Veunis for Song Dog i Holland samt Warpaint Kennels i Tyskland. Her opdrættes indian dogs efter det princip at en tæve og en hanhund kun må få hvalpe sammen en gang. Dette sikre at det genetiske arvemateriale ved vær parring indgår i en ny unik kombination. Det princip vil holde racen sund og indavl vil blive undgået. Desuden suppleres den europæiske bestand af importerede hunde fra Song Dog Kennels i USA.

Klubdage i Holland

I Holland afholdes flere gange årligt klubdage for indian dogs. Her mødes hundeejere og interesserede fra hele Europa om kåring af årets indian dog, træning, dogscootering og meget mere. Information om klubdage vil blive lagt op på hjemmesiden og alle er meget velkommende.

 

Racen American Native Indian Dog blev først officielt anerkendt i Europa i 2016 og er en del af AID Raceclub. Racen har følgende europæiske hjemmeside:

www.americanindiandogfoundation.nl

Fotos fra Klubdag 2017 20.05.2017

 

I Holland har årets klubdag netop været afholdt. Dagen bød på masser af fri leg. Men også kåring af de bedste indian dogs i 8 kategorier: Bedste hvalp, bedste unghund, bedste tæve, bedste han, bedste kastrerede han, beste senior, åben klasse, bedste german indian (krydsning af schæfer og indian dog). Dommer var Jutta Hänsel fra Warpaint Kennels i Tyskland. Desuden blev der afholdt workshop i dogscootering.

Fotos fra Workshop 26.11.2016

 

I Holland har der været afholdt indørs workshop i ridehus.

 

Her bød dag på forskellige former for træning, lydighed, frisbee og socialt samværd mellem hunde og mennesker.

 

Nogen deltog opmærktsomt og aktivt andre så interesseret til.