Danmark

I Danmark er der i dag 4 indian dogs

 

Indian dogs i Danmark

 

Den første indian dog i Danmark var Michi. Hun blev født i Holland 14.02.2005 og bragt til Danmark, da hun var 8 uger.

 

MICHI

Michis forældre er HokaHay (tæve 13.10.1996) og Beaver (hanhund 2002), der begge stammer fra USA. Michi deltog i hvalpe- og lydigheds træning ved Dansk Kennelklub, Kreds 1. Michi blev i 2015 kåret til bedste indian dog i Europa i seniorklassen og tredje bedste hund ved showet. Dommer var Sabina Scipio fra Veunis for Songdog i Holland. I 2017 blev Michi atter kåret som Europas bedste senior og denne gang anden bedste i show. Dommer var Jutta Hänsel fra Warpaint Kennels i Tyskland.

 

KAKUSHA

I 25.10.2014 blev, der født endnu en indian dog som er blevet importeret til Danmark tæven Kakusha. Kakusha er datter at Sibel (tæve) og faderen Free Falcon, der begge er fra Warpaint Kennels i Tyskland.

 

INOLA

I januar 2017 er endnu en indian dog kommet fra Holland til Danmark. Hvalpen Inola, en tæve, er afkommer af Indy fra USA (tæve) og Coy fra Old Hawk Kennels. Inola deltog i årets klubdag og show 2017, og blev kåret som Europas bedste indian dog i juniorklassen (6 til 12 måneder). Inola blev desuden kåret som fjerde bedste indian dog i show 2017.

 

SNÚKWA7

Først i oktober 2017 kommer Danmarks første indian dog han til landet. Hans navn betyder ven på Lil´wat sproget, som er et gammel indians sprog i canada. Han vil blive den fjerde indian dog i Danmark. Snúkwa7 er fra Wairpaint Kennels i Tyskland, og vil i Danmark komme til at bo sammen med Kakusha.

 

Herunder øverst: Michi, HokaHay og Beaver

I midten: Kakusha, Sibel og Free Falcon

Nederst: Inola, Indy og Coy.

 

 

Blodlinjer i Danmark

 

Den danske bestand af indian dogs er domineret af to blodlinjer Beaver-linje og Roque-linje. I stamtræet her under ses de danske hundenes slægtskab med hinanden.

Michi´s liv i Danmark

Kakusha´s liv i Danmark

Inola´s liv i Danmark

Snúkwa7´s liv i Danmark